ПП ВКФ «Полімер» (м. Запоріжжя, Україна) за унікальною технологією, розробленою ДУ НІОХІМ, запустив виробництво високоякісної синтетичної трони – кристаллизационного сесквікарбонат натрію. Цей продукт широко затребуваний на українському і світовому ринку як альтернатива триполифосфата в складі пральних порошків.

Інноваційна технологія, розроблена НІОХІМ, не має аналогів в Європі, і є екологічно бездоганною.

На основі виробленої синтетичної трони підприємством розроблені унікальні рецептури безфосфатних пральних порошків і отриманий сертифікат відповідності вироблених порошків вимогам СОУ ОЕМ 08.002.12.065:2016 «Засоби миючі та чистячі засоби. Екологічні критерії оцінки життєвого циклу», розроблені відповідно до стандарту ДСТУ ISO 14024:2002 (ISO 14024:1999, IDT)».

ПП ВКФ «Полімер» здійснює промисловий випуск трьох модифікацій безфосфатних пральних порошків: Trona Universal, Trona Color і Trona Sensitive масою нетто 0,5 кг, 1,0 кг, 1,5 кг і 2,0 кг в оригінальній упаковці за конкурентними цінами. Це – безфосфатні, екологічні, безпечні для людини і навколишнього середовища пральні порошки на основі сесквікарбоната натрію, аналога природної трони. Ці порошки мають високу миючу і відбілюючу здатність, характеризуються низьким вмістом поверхнево-активних речовин, біологічна розчинність яких перевищує 90%.

Крім того, планується створення прального порошку на основі трони, призначеного для прання дитячих речей з перших днів життя.