Провідні фахівці ДУ «НІОХІМ» під керівництвом директора Довгалюк Ірини Григорівни взяли участь в конференції World Soda Ash 2020, яка проходила 19-22 жовтня 2020 р. З огляду на поточну епідеміологічну ситуацію в світі, конференція в цьому році вперше проходила в форматі онлайн.
Крім розгляду традиційних для цієї конференції питань – огляд світового ринку соди і содових продуктів, виробництво соди в окремих країнах, огляд ринку будівельного скла і тари, екологічні аспекти виробництва та інше – були підняті і питання, що стали нагальними в цьому році: перспективи світової економіки в період локдауна, дистрибуція в період кризи, транспортування в період пандемії.
Відрадно, що навіть в період поточної найжорстокішої кризи і обмежень, окремим гравцям ринку вдається не просто утримуватись на плаву, а й розвиватись за раніше затвердженим планом. Так, в перший день конференції одним зі спікерів був пан Малхотра, президент компанії RSPL (Індія), який поділився історією успіху новітнього содового заводу, побудованого за проєктом ДУ «НІОХІМ» та освоєного за участю наших фахівців в рекордні для галузі строки. Ми горді, що співробітники інституту, як технічного ліцензіара проєкту, також є частиною цього успіху.
З презентації пана Малхотри: