16.01.2020 року ДУ «НІОХІМ» взяв активну участь у засіданні робочої групи ХОДА «Розвиток промисловості на іноваційних засадах» з питання розробки стратегії розвитку Харківської області на період 2021-2027 роки. НІОХІМ запропонував два важливіх пункта дії до 2023 року:

1. Внесення законотворчих ініціатив щодо регулювання особливого порядку створення та діяльності окремого типу Індустріальних парків «Brownfield», надання податкових та митних пільг учасникам таких ІП.
2. Вирішення питання «Першого робочого місця» для молодих фахівців робочих спеціальностей та інженерного складу за спеціальностями «Хімія», «Машинобудівництво», «Металургія», «Гірнича справа» шляхом:

– створення концепцій ІП–Brownfield у Харківській області та організації співпраці з сусідніми регіонами щодо забезпечення таких ІП випускниками Харківських ВУЗів.
– забезпечення умов створення кластеру хімічної промисловості через укладання низки узгоджених багатосторонніх меморандумів про співпрацю між місцевими державними адміністраціями та органами самоврядування, науковими та навчальними закладами, представниками приватного сектору економіки.

На засіданні робочої групи було презентовано уявлення ДУ “НІОХІМ” про проведення «Розумної приватизації» в Україні.