Два роки тому, 5 жовтня 2018 року, за участі провідних фахівців ДУ «НІОХІМ» на найбільшому содовому заводі в Індії, що належить компанії RSPL, були отримані перші порції соди. Будівництво підприємства, здійснене за базовим проектом ДУ «НІОХІМ», було розпочато в 2016 році. Протягом завершального для будівництва 2018 року багато фахівців інституту брали активну участь в реалізації даного проекту. Виконано колосальний обсяг робіт і докладено величезних зусиль для успішного проведення технологічних випробувань в багатьох відділеннях содового виробництва. Фахівці ДУ «НІОХІМ», що знаходились на заводському майданчику, надавали повну технічну підтримку своїм індійським колегам на всіх етапах пуску і освоєння виробництва.

У 2020 році завод компанії RSPL досяг запланованої проектом для першої черги виробництва потужності у 1500 тонн / добу і навіть перевищив її.

Це стало можливим завдяки злагодженій роботі величезної інтернаціональної професійної команди, яка працювала над реалізацією цього проекту.

Технічні, технологічні та конструкторські рішення були втілені в точній відповідності з розробленою проектною документацією. Застосовані сучасні будівельні матеріали і технології.

Є підстави вважати, що побудований за українським проектом содовий завод в Індії буде одним з кращих в світі.